You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Jungle House

Architecture | 01 Jun 2016

LIVING IN TE WOODS

The Jungle House allows the connection between architecture and nature, privileging the view of the sea and the incidence of sunlight in the internal spaces. The main house volume seems perfectly embedded in the topography and all contact elements between the mountain and the construction, such as the decks, were designed and molded to respect the existing terrain, creating a perfect interaction between nature and the architectural elements. When you’re in the house, the relationship with the surrounding vegetation occurs not only through the view but also through the plants that surround the decks. On the ground floor there is the possibility to walk through the trees and on the roof there is a privileged view of the vegetation with the ocean in the background. The Jungle House is located on the coast of São Paulo, Brazil, in the Atlantic Forest region. The entire project respected the previously-open area in the vegetation. All the architecture and interiors of the building were made by Studio mk27 and the architects Marcio Kogan, Samanta Cafardo and Diana Radomysler, respectively.

 

Casa da Mata, São Paulo

Casa da Mata, São Paulo

Casa da Mata, São Paulo

Casa da Mata, São Paulo

Casa da Mata, São Paulo

Casa da Mata, São Paulo

Casa da Mata, São Paulo

Casa da Mata, São Paulo

 

Text: Isadora Faustino
Photos: FG + SG | Architectural Photography


ROOF MAGAZINE 7

Descubra a Última Edição

Subscrever a Revista

Relacionados

× ROOF MAGAZINE 7 Assine já!