Road to Calvary

An ode to the preexisting.



Adapt to the pre-existence. This was the motto for the project “Road to Calvary” from the multidisciplinary Spanish studio MINIMAL. The first challenge was redirecting the labyrinthine structure of the housing, a single-family dwelling located at Pollensa, Mallorca, in the heart of the province and autonomous community of the Balearic Islands.




The architect Juan David Martínez Jofre sought, above all, the diaphanous, the optimization and the maximum use of the interior volume of the house, connecting it with the exterior, which gave rise to various types of environments caused by different natural irregularities. Pre-existing materials, affected by wear and tear, imperfect, but with so much to count, were reused. These, joined with natural elements.
The stone, the corten steel and the existing affected wood, were connected, as if they had always coexisted. There, one lives between the old and the new, the vintage and the contemporary, wrapped in a singular minimalism.





Text
Mariana Ribeiro
Photography
Art Sanchez Photography

Web
MINIMAL
Art Sanchez

Indoors and out, at ROOF – An IN & OUT Magazine we travel the globe in search of the very best in architecture, interiors, design, culture and lifestyle.

DOWNLOAD APP MOBILE