You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Mannheim Business School

Magazine Architecture | 09 Jan 2018

CONTRASTS THAT COMPLEMENT EACH OTHER


Red and white, below the earth. In addition to the green grass, which invites you to sit and observe the sky, and the historical building of the Mannheim Castle. These are the first features that stand out when we look at the munificently glazed façade of the new conference and study centre created for the Mannheim Business School in Germany, designed by schneider + schumacher architecture studio.
The University of Mannheim has occupied for decades the Europe´s second largest baroque castle, built in the 18th century, and now a former coal and boiler cellar dating from the 1950s have been transformed into a new study complex, on an area totaling 1700m2. From this forum, which is used as a common space, one can access a conference room, two classrooms and ten spaces for group work. This building with a glazed façade offers students the view of the campus’ landscaped garden, connecting both inside and outside, encouraging the lawn´s use, which extends to the roof of the construction.
(...)

Featured in ROOF 12

 

© Jorg Hempel

©Kirsten Bucher

 

Texto: Inês Mendes

Schneider + Schumacher

To read the article in full, subscribe to ROOF - An IN & OUT Magazine in its printed or digital version

Subscribe the Magazine

Related

Lego House

Magazine Architecture

Dream House

Magazine Architecture
portugal 2020