You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Casa Sardinera

Magazine Architecture | 05 Set 2016

WHITE FOREVER

 

Solid and light are two adjective that best define the body of the Casa Sardinera, a residential project located between Portixol and Cala Blanca, Alicante, Spain. In this place of inordinate beauty and scenic value rests a body of white hues, geometrically shooting out towards a turquoise sea. The work has been designed by Ramón Esteve, who says that “the initial approach of the project is based on making the most the panoramic views of its setting, creating an environment of contemplation and relaxation, allowing you to enjoy the experience that the place offers”.
The series of concrete walls compresses and expands, visually creating a host of silhouettes. In terms of organisation, the house offers a contrasting image between its two longitudinal façades: from one side, the main entrance is sealed off and opaque, protected by a system of motorised wooden slats, enabling greater protection and a screen against the street; on the other, large swathes of glass separate the interior of the house from the Mediterranean setting outdoors.
(...)

Featured in ROOF 4

 

 

Text: Cátia Fernandes
Photos: Mariela Apollonio and Ramón Esteve

Ramon Esteve Estudio

Para ler o artigo completo assine a ROOF - An IN & OUT Magazine na versão em papel ou digital

Subscrever a Revista

Relacionados

#Siga-nos no Instagram @roofmagazine